Rokketreff på Lillehammer

Helga 14-15. september var det rokketreff på Lillehammer, i regi av Lillehammer Rokkeklubb, 53 spinnere møttes i et rom. Mange rokker, masse folk, saueull, angorafiber, moskusfiber og sikkert mye mer. Veldig spennende hvertfall, og det ble ei flott helg! Siden Spinnvilt var rett ved spinnelokalet ble det også tid til litt shopping der.

På lørdag startet treffet, og alle fikk spinne det de ville, og underveis var det små undervisningsgrupper som «Hvordan spinne med kjernetråd (kunstgarn)», «Forskjellige måter å spinne på» og «Kardeteknikker. Vi hadde også en lagkonkurranse hvor det var 5 etapper, den første skulle karde, den andre skulle spinne halve mengden, den tredje skulle spinne siste halvdel, den fjerde skulle tvinne, og den siste skulle hespe. Vinnerne var de som hadde fått til lengst tråd, og på alt dette hadde vi 40 minutter.

På søndag var det en ny dag med spinning, og også denne dagen var det konkurranse, men denne gangen individuell. Om å spinne lengst mulig tråd av 5 gram 19 micron merino, på 20 minutter. Vinneren fikk 60 meter på 5 gram.

Byavisa tittet også innom, og noen av spinnerne ble foreviget i avisa.

58676_10151614643947691_1905143213_n

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *